Procedura despagubire dauna auto ca urmare a unei intelegeri amiabile conform Normei CSA din 18/12/2008

Pentru evenimentele în care au fost implicate două vehicule din care au rezultat numai prejudicii materiale, avizarea societăţilor din domeniul asigurărilor se poate face şi în baza formularului Constatare amiabilă de accident.

Formularul Constatare amiabilă de accident poate fi utilizat indiferent de locul producerii accidentului: pe drumuri publice, pe drumuri care nu sunt deschise circulaţiei publice, în incinte şi în orice alte locuri si se inmaneaza concomitent cu polita de asigurare obligatorie.

Formularul Constatare amiabilă de accident poate fi utilizat în relaţia cu societăţile din domeniul asigurărilor fără a mai fi necesară întocmirea de documente de constatare de către poliţie, numai dacă este completat şi semnat de către ambii conducători de vehicule implicaţi în accident.

Formularul Constatare amiabilă de accident conţine: două pagini autocopiative,informaţii privind data şi locul producerii accidentului, datele de identificare ale conducătorilor auto implicaţi, ale proprietarilor vehiculelor implicate, datele vehiculelor implicate şi ale propriilor societăţi de asigurare RCA, precum şi informaţii privind circumstanţele producerii accidentului.

Depunerea formularului Constatare amiabilă de accidentde către oricare dintre cele două părţi implicate reprezintă avizare de daună şi obligă asigurătorul să deschidă dosarul de daună şi să efectueze constatarea pagubelor.

Reprezentantul societatii din domeniul asigurarilor care a fost avizat despre producerea accidentului de circulatie, dupa ce verifica indeplinirea conditiilor necesare, elibereaza celui / celor in drept o copie a formularului de constatare amiabila de accident, cu mentiunea „conform cu originalul” si procesul verbal de constatare tehnica necesara pentru introducerea vehiculului in reparatie.

Descarcati formularul de constat amiabil cat si instructiunile de completare

 

Pentru orice nelamuriri, contactati-ne la Adresa: Str. Calarasi, nr. 57, etaj 2 Sector 3, Bucuresti, la 5 minute de Piata Unirii 
 Tel / Fax: 021 323 3118 Mobil: 0723 562 809 / 0762-097-468 Email: Această adresă de e-mail este protejată de spamboţi; aveţi nevoie de activarea JavaScript-ului pentru a o vizualiza

 

 

RecuperareDaune.ro (C) 2012 Toate drepturile rezervate